JP Hope - шаблон joomla Авто
slide 1

slide 4

Blog

Evaluatie

Geschreven door Webmaster op . Gepost in Blog

Beste klanten,

zoals ieder seizoen is het nu reeds tijd om een evaluatie op te maken over de werking van onze farm. Ieder jaar stellen zich andere problemen of komen oude gewoontes weer terug. Vandaar dat het ons nodig lijkt om wat nieuwe dingen in te voeren of reeds bestaande zaken nog eens in het daglicht te stellen. Het zal voor iedereen nu toch wel duidelijk zijn dat ons klimaat aan het veranderen is. Getuige hiervan zijn zeker de hittegolven, onweer, hevige winden en hevige stortregens. Wij op onze farm moeten er ieder jaar meer en meer rekening mee houden. Zo zijn er momenten dat wandellen met de honden niet of nauwelijks verantwoord zijn wegens de extreme temperaturen. Anderzijds dienen wij meer tijd te steken in de koeling van de honden zelf en hun verblijven hetgeen veel tijd en werk met zich meebrengt. Maar de kwaliteit van hun verzorging blijft voor ons primordiaal dat staat vast.

Een tweede vaststelling die ook weer extra tijd en aandacht vraagt is het feit dat steeds meer en meer honden geneeskundige  ondersteuning nodig hebben zoals inspuitingen, medicatie tot 3 maal daags, extra oogverzorging enz. Dit tengevolge van een aantal oorzaken zoals o.a. overkweekt. 

Een derde punt, en nu richt ik me meer naar jullie als baasjes, is het vast zitten in bepaalde routines zoals "Ik heb reeds eenmaal het reserveringsformulier ingevuld dus men heeft alle gegevens." Nu de wet schrijft voor dat bij iedere nieuwe reservatie ( al is het maar voor één dag) dit formulier volledig ingevuld en ondertekend dient aanwezig te zijn in het pension samen met het boekje van de hond waaruit blijkt dat hij al zijn inentingen ( incl. Kennel hoest) heeft ontvangen. Ook willen we er de aandacht op vestigen dat het lezen van de algemene voorwaarden zeker aan te raden is, om later niet voor verrassingen te komen staan.

De uren voor het brengen en afhalen van de honden dienen niet om het jullie moeilijk te maken, neen ze zijn er om jou viervoeter optimaal te kunnen opvangen in een propere, ontsmette verblijfsplaats. Vandaar de volgende nieuwe regeling: brengen tussen 13.00 en 14.00 uur en ophalen tussen 09.00 en 10.00 uur. Er zal geen afwijking meer kunnen! Op zondag zijn wij volledig gesloten ( brengen of ophalen niet meer mogelijk) de nacht van zondag op maandag is dan wel gratis.

Het reserveren van een periode moet er voor zorgen dat je met een gerust hart jou vakantie kunt voorbereiden. Anderzijds dient het ook voor ons om de vakantie van jou viervoeter perfect voor te bereiden. Vandaar dat we voor ieders gerustheid strikt de volgende regel gaan toepassen: Een reservatie ligt vast zodra het reserveringsformulier ingevuld en ondertekend bij ons toekomt en het voorschot is gestort ( met vermelding van de naam van de hond en de periode). Vanaf de dag dat jou vraag het zij per mail, telefoon of persoonlijk

bij ons binnenkomt is je reservering 10 kalender dagen in optie. Op dag 11 vervalt deze en wordt door ons beschouwd als niet bestaande. Denk er ook aan: de periode van verblijf is vanaf de dag van het brengen tot de dag van het afhalen en NIET de periode van jullie vakantie.

En een laatste vraagje: als om de een of andere rede jou verlof veranderd of je vind een andere oplossing voor je hond, gelieve ons dan op de hoogte te brengen hiervan. Er staan steeds anderen gereed om jou plaats in te nemen, maar dan moeten wij het wel weten.

Dit gezegd zijnde gaan we er samen weer tegenaan om jullie viervoeters een aangenaam verlof te bezorgen bij Oelly's Farm.

Groetjes,

Ivo

Tarieven:

 • Verblijf voor één of twee nachten: 20 € per nacht per hond.
  • Verblijf van meer dan 2 nachten: 15 € per nacht per hond. (met eigen voeding).
  • 2 honden van het zelfde gezin in één ren: 22.50 € per nacht.
  • Max 2 honden per ren.

In deze verblijfsprijzen is inbegrepen: verblijf in één ren, drie wandelingen per dag, twee spelmomenten van 30', dagelijks toilet ( borstelen, ogen en oren reinigen, nakijken op teken.


Niet inbegrepen in de nachtprijs:
Het eten (zelf mee te brengen of het kan ook bij ons worden genomen mits een opleg van 1€ per nacht per hond voor korrel voeding of 2,5 € voor door ons vers bereide natuurvoeding).

Medicatie toedienen zoals pillen,oordruppels, oogdruppels enz. 1€ per dag
Speciale medische handelingen zoals medicale baden, massages, inspuitingen enz. Deze worden getarifeerd aan 15 € per werkingsuur met een minimum van 2,5 €.


Verplaatsingen buiten de farm zoals vervoer van en naar de dierenarts, trimsalon enz.: 15 € per werkingsuur met een minimum van 2,5 €.

Zondag 16 juni werd in Vrolingen de eerste hondenwandeling georganiseerd door de v.z.w. " Fire Rescue Dogs".

Geschreven door Webmaster op . Gepost in Blog

Deze groep staat in voor de opleiding van zoekhonden met hun begeleider, bedoeling is om verdwenen personen of slachtoffers onder puin te zoeken. De nadruk ligt op zelfstandig zoekwerk van de hond naar slachtoffers. Enig auditief contact met de baas verloopt via een belletje dat ze op de rug dragen en hun blaf bij het vinden van het slachtoffer. Een speurhond speurt steeds met een lange lijn die door de baas wordt gecontroleerd en op een vast spoor. Als zij het spoor bijster zijn dan komt de zoekhond in actie.
Met een vijftigtal ingeschreven honden was de organisatie heel tevreden. Het was een schitterend staaltje van team building.
Inlichtingen over de werking: Maria Ricciardelli 0475-680201

 

Bron:www.hbvl.be

Het jaarlijks weerkerend probleem

Geschreven door Webmaster op . Gepost in Blog

Hallo beste Oelly's- farm fans,


Een nieuwe maand, dus weer een nieuwe nieuwsbrief (niet altijd waar hé ).
Deze keer wil ik jullie even onderhouden over het jaarlijks weerkerend probleem nl. dit van onze onprettige vijanden de "Vlooien en Teken" . Er zijn een hele reeks van middelen op de markt om onze viervoeter te vrijwaren en/of te verlossen van deze onaangename creaturen. Het zijn echter allemaal chemisch geprepareerde producten die voor en nadelen hebben maar tot heden toch een noodzakelijk kwaad betekenden voor strijd tegen deze parasieten.
Wisten jullie echter dat er ook natuurlijke middelen bestaan om deze onaangename gasten van je hond af te houden, let op: afhouden niet verwijderen als ze reeds aanwezig zijn? Wel "Look" is er zo een van. Het gebruik van look pillen was ons reeds langer bekend even als het versnipperen van een teentje look onder Bobby zijn eten. Nu kwam er op zekere dag een klant van ons opdraven met lookkoekjes die hij zelf bakte. Dit was voor Eppie het signaal om het te gaan uitproberen en te testen op onze eigen honden. Die waren dadelijk in hun nopjes en genieten nu elke dag van hun beloning een zelfgebakken Lookkoekje die door hun stevigheid nog een tweede functie vervullen nl. tandreinigend zoals bv. een dentastix.


Vanaf heden kan je ze bij ons ook aankopen, als je de tijd ontbreekt om zelf te bakken, aan de prijs van 1 € het zakje.

 407833

VERSE KNOFLOOK EN KNOFLOOK PREPARRATEN (LIEVER NIET VOOR KATTEN°)
Verse knoflook helpt niet alleen bij de bestrijding van vlooien; het stimuleert tevens het immuunsysteem, waardoor uw hond infecties beter de baas kan. Ook stimuleert verse knoflook de leverfunctie en helpt het het lichaam bij de ontgifting op celniveau. Verder verlaagt de knoflook het bloedcholesterolgehalte en helpt het soms zelfs om kanker te bestrijden. In heel grote hoeveelheden gevoerd, kan verse knoflook een bepaald soort bloedarmoede veroorzaken. De werking van knoflook tegen vlooien wordt als volgt verklaard: bij een dagelijkse toediening door het voer komt de knoflookgeur na een paar weken in het huidvet. Vlooien hebben hier een hekel aan. Uiteraard werkt knoflook niet tegen vlooien als je de hond wast met een vet-afbrekende shampoo.
Ook knoflook in poedervorm is effectief tegen vlooien, maar minder dan verse knoflook.
Hoewel er producten zijn met knoflook voor katten, moet hier erg voorzichtig mee omgegaan worden. Voor katten is knoflook namelijk veel giftiger dan voor honden.

Luchtfoto

Contacteer Ons

Wens je verder op de hoogte te blijven van onze activiteiten.

 • Adres: Kortessemstraat 28, 3830 Wellen
 • Telefoon: (012)26.44.50
 • Fax: (12)26.44.50
 • Email: info[at]oellysfarm.be

Banner Logo Buttom