JP Hope - шаблон joomla Авто
slide 2

Ons Gastenverblijf

We hebben er bewust voor gekozen om dit kleinschalig te houden. We nemen dan ook ruim de tijd voor de verzorging van uw hond

slide 3

Ons trainingscentrum

Dit onderdeel van Oelly's farm heeft als doel individueel te trainen met baas en hond om een zelfstandige, harmonieuze samenwerking te bekomen tussen beiden. Hier voor maken we gebruik van de "Fluister en luister" methode

Blog

Het jaarlijks weerkerend probleem

Geschreven door Webmaster op . Gepost in Blog

Hallo beste Oelly's- farm fans,


Een nieuwe maand, dus weer een nieuwe nieuwsbrief (niet altijd waar hé ).
Deze keer wil ik jullie even onderhouden over het jaarlijks weerkerend probleem nl. dit van onze onprettige vijanden de "Vlooien en Teken" . Er zijn een hele reeks van middelen op de markt om onze viervoeter te vrijwaren en/of te verlossen van deze onaangename creaturen. Het zijn echter allemaal chemisch geprepareerde producten die voor en nadelen hebben maar tot heden toch een noodzakelijk kwaad betekenden voor strijd tegen deze parasieten.
Wisten jullie echter dat er ook natuurlijke middelen bestaan om deze onaangename gasten van je hond af te houden, let op: afhouden niet verwijderen als ze reeds aanwezig zijn? Wel "Look" is er zo een van. Het gebruik van look pillen was ons reeds langer bekend even als het versnipperen van een teentje look onder Bobby zijn eten. Nu kwam er op zekere dag een klant van ons opdraven met lookkoekjes die hij zelf bakte. Dit was voor Eppie het signaal om het te gaan uitproberen en te testen op onze eigen honden. Die waren dadelijk in hun nopjes en genieten nu elke dag van hun beloning een zelfgebakken Lookkoekje die door hun stevigheid nog een tweede functie vervullen nl. tandreinigend zoals bv. een dentastix.


Vanaf heden kan je ze bij ons ook aankopen, als je de tijd ontbreekt om zelf te bakken, aan de prijs van 1 € het zakje.

 407833

VERSE KNOFLOOK EN KNOFLOOK PREPARRATEN (LIEVER NIET VOOR KATTEN°)
Verse knoflook helpt niet alleen bij de bestrijding van vlooien; het stimuleert tevens het immuunsysteem, waardoor uw hond infecties beter de baas kan. Ook stimuleert verse knoflook de leverfunctie en helpt het het lichaam bij de ontgifting op celniveau. Verder verlaagt de knoflook het bloedcholesterolgehalte en helpt het soms zelfs om kanker te bestrijden. In heel grote hoeveelheden gevoerd, kan verse knoflook een bepaald soort bloedarmoede veroorzaken. De werking van knoflook tegen vlooien wordt als volgt verklaard: bij een dagelijkse toediening door het voer komt de knoflookgeur na een paar weken in het huidvet. Vlooien hebben hier een hekel aan. Uiteraard werkt knoflook niet tegen vlooien als je de hond wast met een vet-afbrekende shampoo.
Ook knoflook in poedervorm is effectief tegen vlooien, maar minder dan verse knoflook.
Hoewel er producten zijn met knoflook voor katten, moet hier erg voorzichtig mee omgegaan worden. Voor katten is knoflook namelijk veel giftiger dan voor honden.

Die bepaalde pup

Geschreven door Webmaster op . Gepost in Blog

Beste Oelly's Farm vrienden,

Hier zijn we dan weer en volop in het Krokusverlof. Je kan het alweer raden, we hebben de handen weer meer als vol met onze gasten. Maar klagen doen we zeker niet want dit is ons lang leven. Al die honden om ons heen maakt ons telkens weer opnieuw erg gelukkig. In deze periode is het zelfs nog toffer want we hebben hier een aantal pups onder de gasten die extra aandacht vragen maar daar ook heel veel voor terug geven. Net als een opvang moeder blijven wij zo constant tussen de kleintjes zitten en eigenlijk houd ons dat ook jong .

In verband met die pups wil ik toch weer even de "Aankoop" in de aandacht brengen. Ondanks het zeer goede werk dat geleverd wordt door onze huidige minister van dierenwelzijn blijft de broodfokkerij en de invoer uit het Oostblok een doorn in de ogen van de meeste dierenvrienden. Het is echter zo diep geworteld in de maffiasfeer dat het bestrijden ervan niet eenvoudig is. Daarom nog eens oproep van ons team naar jullie toe: Doe de aanschaf van jouw nieuwe vriend bij een officiële fokker. Deze kan je vinden via de site van Sint Hubertus of via de talrijke rasverenigingen in België. Kies een fokker die MAXIMAAL twee rassen kweekt (liever nog één ras!). Vraag om vader en moeder te zien. Geef je ogen goed de kost, zo kan je reeds veel problemen uitschakelen. Heb je hierna toch nog twijfels maar ben je toch in de ban van "die bepaalde pup" vraag dan raad aan je dierenarts of neem zelfs een expert (dierenarts, gedragstherapeut, hondeninstructeur, ... )mee om naar het dier te gaan kijken. Je geeft beter een paar euro meer uit bij de aankoop van een quasi gezonde pup dan achteraf honderden euro's te moeten afdokken om hem eventueel gezond te krijgen als dit trouwens nog zou lukken. (?).

En nog even dit: bezint eer je eraan begint. Informeer jezelf goed over het gekozen ras. Bekijk grondig de karakter beschrijving van het ras. Doorlicht zelf jou wensen en die van je directe omgeving. Bekijk je eigen accommodatie en ga dan pas op zoek naar de ideale pup.

Oelly's farm wenst je heel veel succes met je zoektocht en daarna veel plezier en geluk met je nieuwe vriend(in).

PS. Klik eens op het Pioentje, misschien heb je interresse!

Chaos

Geschreven door Webmaster op . Gepost in Blog

Beste vrienden van Oelly's Farm,

De feestdagen zijn al weer een tijdje voorbij en na een stevige wintermaand januari is het nu weer tijd om ons voor te bereiden op de volgende drukke periodes zoals in de nabije toekomst het krokus en Paasverlof. Maar niet te min willen wij als team toch nog eens even achterom kijken. Meer bepaald naar het voorbije nieuwjaar en dan nog meer specifiek naar het jaarlijkse vuurwerk hieraan gekoppeld.

Boven Oelly's Farm brak om 24.00 uur letterlijk de oorlog uit. Ik dacht op zeker moment dat ik in Syrië zat, zo erg was het. Om even te schetsen: wij zijn gevestigd op het huisnummer 28 en op het nummer 27B (dus een 50 m verderop ) werd er een ongezien vuurwerk afgestoken. Nadien bleek dit ook nog eens met een vergunning die afgeleverd werd door de gemeente. MAAR er werd enorm gezondigd tegen het eerste paragraaf nl.: Het is verboden om vuurwerk af te steken in de nabijheid van dierenverblijven, stallingen en weilanden waarop dieren aanwezig zijn. WAT OF WIE ZIJN WIJ DAN,

In ieder geval de chaos bij ons was enorm. Het was zo erg dat er uiteindelijk twee honden (waaronder een puppy die binnen in huis vertoefde) zo zware mentale schade hebben opgelopen dat we tot vandaag nog geen zicht hebben op totaal herstel. Dit is voor mij gewoon wraakroepend meer kan ik niet zeggen en daarom hebben wij ook een klacht ingediend bij de gemeente en bij de politie.

Dit gezegd zijnde bereiden we ons weer intens voor op de komende verlof periodes. Zoals ieder jaar willen wij er weer staan om jullie geliefde viervoeters een aangenaam verblijf te bezorgen. Het is en blijft ons moto: Als de baas een fijn verlof heeft, mag de hond dat ook hebben. En dat is onze taak om daar voor te zorgen.

Zo aan iedereen en vooral aan onze lieve viervoeters een dikke knuffel en tot binnenkort!

ps. Klik ook eens op het pioentje.

Luchtfoto

Contacteer Ons

Wens je verder op de hoogte te blijven van onze activiteiten.

  • Adres: Kortessemstraat 28, 3830 Wellen
  • Telefoon: (012)26.44.50
  • Fax: (12)26.44.50
  • Email: info[at]oellysfarm.be

Banner Logo Buttom